…
25 Kasım 2021, Perşembe Ankara

Dünya Çocuk Hakları Gününde Genel Müdürlüğümüz tarafından anlamlı paylaşımlar yapıldı


1954 yılından buyana Dünya Çocuk (Hakları) Günü olarak kutlanan 20 Kasım, aynı zamanda 1959 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Deklarasyonunun ve 1989 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin de kabul edildiği tarih. Bu özel gün, ilgili aktörler tarafından dünya çocuklarının karşı karşıya oldukları güçlüklere dikkat çekmek, çocuk haklarına ilişkin farkındalığı artırmak için bir olanak olarak değerlendiriliyor. Genel Müdürlüğümüz de bu yıl bir kez daha bu anlamlı günü, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratma fırsatı olarak değerlendirdi.

Genel Müdürlüğümüz tarafından Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi kapsamında hazırlanmış olan Mevsimlik Tarımdan Sürekli Eğitime isimli film ve ÇocukİşçiliğineSon2021 etiketli sosyal medya postları bu özel günde erişime açıldı. Bu paylaşımlarla Birleşmiş Milletler tarafından 2021 yılı Dünya Çocuk (Hakları) Günü teması olarak belirlenmiş olan “tüm çocuklar için daha iyi bir gelecek” perspektifine, özellikle çocuk işçiliğini sonlandırma ve eğitimden uzak kalan çocukları eğitime yönlendirme gerekliliğine dikkat çekilerek katkı sağlandı.

Çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bugüne kadar Türkiye’de yürütülen en büyük girişim olma özelliği taşıyan, 29,7 milyon Euro bütçeye sahip Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesiyle; mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte hareket eden ve tarım işlerinde çalışan/çalışma riski altında olan çocuklara, ailelerine, işverenlere, okul yöneticilerine, öğretmenlere, muhtarlara ve tarım aracılarına ulaşılarak çocukların eğitime yönlendirilmesi sağlanıyor. Çalışmaların etkinliğini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere ulusal ve yerel düzeyde kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

Mevsimlik Tarımdan Sürekli Eğitime filmine buradan, Çocuk İşçiliğine Son 2021 etiketli sosyal medya postlarına ise buradan ulaşılabilir.