…
21 Şubat 2020, Cuma İstanbul

Çalışma Hayatı Buluşmaları 1-Hukuki Uygulamaların Analizi


Bakanlığımız koordinasyonunda çalışma hayatıyla ilgili kesimleri bir araya getirmeyi hedefleyen  “Çalışma Hayatı Buluşmaları” serisinin ilk toplantısı “Hukuki Uygulamaların Analizi” temasıyla 21 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da düzenlenmiştir.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ev sahipliğinde icra edilen programa; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ve Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL’le birlikte Yargıtay, Adalet Bakanlığı ve Bakanlığımızın üst düzey yetkilileri ile sosyal tarafların temsilcileri katılım sağlamıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, programın açılış konuşmasında, işveren ve işçi temsilcileriyle sürekli diyalog halinde olduklarını belirterek Bakanlığımıza işçi ve işveren tarafından en çok gelen taleplerden bir tanesinin de yargı uygulamaları konusu olduğunu ve iş hukukuyla ilgili yargı uygulamaları konusunda yüksek yargı mensupları ve hukukçularla bir araya gelip bir masa etrafında konuşma arzularının kendilerine iletildiğini ifade etmiştir.

Sayın Bakanımız toplantının temel amacının, yargı ile işçi ve işveren taraflarını bir araya getirerek buradaki sunumların değerlendirilmesi ve önümüzdeki günlerde bunlara dair çözümler üretmeye çalışmak olduğunu belirtmiştir.

Çalışma Hayatı Buluşmaları işçi ve işvereni farklı konularda bir araya getirmeye devam edecek olup belirlenen konular farklı temalarla düzenlenecek toplantılarda uzmanlar tarafından istişare edilecektir.