…
…
…
28 Aralık 2020, Pazartesi Ankara

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret belli oldu


Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Aralık ayı boyunca yürüttüğü 2021 yılı asgari ücret düzeyini belirlemeye yönelik çalışmalar tamamlandı. Komisyonun Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla gerçekleşen 28 Aralık tarihli toplantısında yeni asgari ücret brüt 3.577,50 TL, bekar ve çocuksuz bir işçi için net 2.825,90 TL olarak belirlendi. Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ise 4.203,56 TL düzeyinde. Bu rakamlara göre net asgari ücret 2021 yılında bir önceki yıla göre %21,6 düzeyinde artırılmış oldu.

İşçinin yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan temel ücret düzeyini temsil eden asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işverenleriyse Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti. Komisyonda kamuyu temsilen Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu ve Bakanlığımız yetkilileri yer aldı.

2021 yılı için belirlenen asgari ücret hesabıyla ilgili detaylara www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/asgari-ucret/ adresinden ulaşılabilir.