…
…
25 Eylül 2020, Cuma Ankara, Türkiye

Türkiye’nin Eş Başkanlığını Yürüttüğü G20 İSG Uzmanları Ağı Toplantısını Gerçekleştirdik


Ülkemiz ile Amerika Birleşik Devletlerinin eş başkanlığını yürüttüğü G20 İSG Uzmanları Ağının Toplantısı 23 Eylül 2020 tarihinde 15:00-16:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirdik.

G20 İSG Uzmanları Ağı, G20 İstihdam Çalışma Grubu (EWG) bünyesinde, 2015 yılında ülkemizin G20 dönem başkanlığında kurulmuştur. Kuruluş amacı G20 üyesi ülkeler arasında İSG alanında iyi uygulamaların ve bilgi paylaşımının sağlanması olan Ağ’ın eş başkanlığı Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz adına Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.

10. Uluslararası İSG Kongresi’nde gerçekleştirilmesi planlanan ve pandemi nedeniyle iptal olan toplantı 23 Eylül 2020 tarihinde 15:00-16:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Ülkemiz ve ABD’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya 16 farklı ülkeden ve 4 uluslararası kuruluştan toplam 39 temsilci katılmıştır.

Toplantı’nın açılışı, ülkemiz adına Genel Müdürümüz Sayın Cafer Uzunkaya, ABD’yi temsilen Çalışma Bakanlığı Yardımcı Müsteşar Vekili Mark Mittelhauser ile G20 Dönem Başkanı Suudi Arabistan adına Çalışma Ortamını Geliştirme Genel Müdürü Majed Alfuwaiz’in konuşmalarıyla gerçekleşmiştir.

ILO temsilcisi Joaquim Pintado Nunes’in ILO’nun pandemi döneminde yaptığı çalışmaları içeren sunumunun ardından, ilk oturumda Ağ’ın üç yıllık çalışma planı değerlendirilmiş (2019-2021), ikinci oturumda ise Ağ Kampanyası için ülkemiz tarafından hazırlanan çalışmanın sunumu gerçekleştirilmiştir. Kapanış oturumunda Ağın ABD eşbaşkanı Zhao Lİ ile ülkemiz adına eşbaşkan Selçuk YAŞAR karşılıklı olarak her iki ülkenin gayretlerinden dolayı ve ülkelerin temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunmuşlardır. Toplantının çıktıları Ağ’ın önümüzdeki dönem çalışmalarına ışık tutacaktır.