…
…
…
…
…
28 Eylül 2020, Pazartesi Ankara, Türkiye

Asbest Söküm Uzmanlarına Yönelik Yenileme Eğitimlerini Gerçekleştirdik


Asbest Söküm Uzmanlığı Yenileme Eğitimlerinin ilk ikisi 23 ve 25 Eylül 2020 tarihlerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığının teknik alt yapısı kullanılarak “Uzaktan Eğitim Programı” UZEM üzerinden gerçekleştirdik.

UZEM üzerinden yapılan her iki eğitim programının açılışına katılan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA, iş sağlığı ve güvenliği konusunun ülkemizin en önemli meselelerinden biri olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın iş sağlığı ve güvenliği konusuna verdikleri önemi her fırsat da dile getirdiklerini ifade etti.

Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA, ilk defa uzaktan eğitim programı üzerinden gerçekleştirilen ve ülkemizin farklı illerden Asbest Söküm Uzmanlığı Yenileme Eğitimine katılanlara ve bu eğitimin sağlanmasında emeği geçen Eğitim Yayın Dairesine, Genel Müdürlük ve İSGÜM eğitimcilerine de başarılar dileyerek, yenileme eğitimine katılanlara  “ihtiyaçları olan yeni bilgileri dağarcıklarına katmalarını  temenni ediyorum” dedi.

Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA “Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimi” Genel Müdürlük ve İSGÜM olarak en önemli gördüğümüz eğitimlerden biri özellikle pandemi sürecinde yüzyüze eğitim ile yerine getiremediğimiz eğitimleri uzaktan eğitim yöntemi ile sağlamaya çalışıyoruz. 5 yılda bir asbest söküm uzmanlığı yenileme eğitimi alması gereken arkadaşların herhangi bir hak kaybına uğramaması için Uzaktan Eğitim Programını kullanarak eğitim almaları hususunda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

UZUNKAYA konuşmasında; 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen 21 eğitimimizde 560 kişinin bu önemli sertifikaya almaya hak kazandığını ve sertifika sahibi arkadaşların bu hizmeti sürdürebilmeleri açısından düzenlenen eğitimlere katılmak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inancının tam olduğunu,  İSGÜM’ün de bu eğitimlerin devamı hususunda eğitim plan ve programı çerçevesinde takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Asbest Sökümü İle İlgili Eğitim Programlarına İlişkin Tebliğ”  gereğince, Asbest Söküm Uzmanlığı sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıl olduğu için, sertifika süresini dolduran iş güvenliği uzmanlarına İSGÜM tarafından 1 günlük (6 saatlik) yenileme eğitimleri verilmekte. İki ayrı gruba verilen eğitimlerde toplamda 31 iş güvenliği uzmanı Asbest Söküm Uzmanlığı Sertifikası’nı vize etmiş oldu.

İSGÜM Başkanı Sakine OVACILLI, İş Sağılığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA’ya her iki eğitim programının  açılışına katıldığı ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettti.

İlgili mevzuat doğrultusunda düzenlenen Asbest Söküm Uzmanlığı Yenileme Eğitimi Genel Müdürlük ve İSGÜM eğitimcileri tarafından verildi. Gerçekleştirilen yenileme eğitiminde İş Güvenliği Uzmanlarına asbest sökümü ile ilgili gerekli güncel bilgiler verilerek İş Güvenliği uzmanlarının sahada karşılaştığı sorunlar ve çözümler tartışıldı.