…
01 Haziran 2021, Salı Ankara, Türkiye

TİSK ile Yaptığımız Sektörel İSG Toplantıları’nda İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası(İEİS) ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenler Sendikası(SEİS) Üyeleri Bir Araya Geldik


Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, TİSK İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, TİSK Hukuk İşleri Genel Müdürü Nagehan Akan, Prof. Dr. Levent Akın, Abdi İbrahim İlaç Çevre, Sağlık ve Güvenlik Müdürü Fatma Yalçın ile sendika üyesi işyerlerinin ve Genel Müdürlüğümüzün temsilcileri katılım sağladı.

Toplantı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve TİSK İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya: İşyerlerimizde iş kazalarına ve meslek hastalıklarına sebebiyet verecek unsurları; işçi ve işveren konfederasyonlarımız ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla ortadan kaldırarak daha sağlıklı ve güvenli yarınları inşa edeceğimizi, çalışmalarımızın odağında yer alan insanımızın daha mutlu ve müreffeh hayat yaşaması için her türlü gayret ve çaba içinde olacağımızı belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Çağatay Kuyucu, İSG Alanında İşverenlere Sunulan Teşvik ve Destek Programları konusunda açıklamalar yaptı. Toplantının devamında Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Çiğdem Sarıkaya “İş Kazalarının Hukuki Yönden Mali Boyutu”, Emine Tuğba Karadoğan ise “İş Hijyeni Ölçümlerinin Önemi” hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Akabinde, Abdi İbrahim İlaç Çevre, Sağlık ve Güvenlik Müdürü Fatma Yalçın “İlaç Endüstrisinde İSG Uygulamaları” konulu sunumu ile dinleyicilere ilaç sektörü özelinde gerçekleştirilen İSG uygulamalarına yönelik bilgiler aktardı.

Programın son konuşmacısı olan Prof. Dr. Levent Akın, sağlık endüstrisi ve ilaç sektöründe alt işveren ve tedarikçilerle olan ilişkilerden doğacak sorumluluklar hakkında bilgiler verdi.