…
…
…
…
…
…
…
…
13 Şubat 2019, Çarşamba

“Genç İSG Sempozyumu” Gerçekleştirildi


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, "Genç İSG" temalı farkındalık sempozyumlarının ilkini İstanbul’da İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Bakanlığımız, İSGAM ve TURKCELL iş birliği ile gerçekleştirilen “GENÇ İSG” sempozyumu İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı İAÜ Batı Arş. Merkezi Bşk Egemen BAĞIŞ, İst. Aydın Ün. Rektör Yrd. Prof. Dr. Hakkı AYDIN, İSGAM Başkanı Volkan GÖK, Turkcell İdari İşler ve İSG Direktörü Kutlu KÜÇÜK'ün açılış konuşmaları ile başladı.

Açılışta konuşan Sedat YENİDÜNYA, "İş sağlığı ve güvenliği toplumsal bilinç ve farkındalık olmaksızın, yalnızca mevzuat düzenlemeleri ve kamu politikalarıyla çözülebilecek bir husus değildir. İş sağlığı ve güvenliğinde istediğimiz seviyeye gelebilmek, bu kültürü yaygınlaştırabilmek için tüm tarafların katılımının ve iş birliğinin gerekli olduğunun farkındayız. Bu sebeple iş hayatına henüz atılmamış, geleceğin çalışanları ve işverenleri olacak siz gençlerimizle buluştuğumuz bu gibi etkinlikler bizim için çok değerli.” dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin yapmakta olduğu projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunan YENİDÜNYA ”bu yıl boyunca 9 ilde gerçekleştireceğimiz ve gençlerimizdeki İSG farkındalığını arttırmayı amaçlayan sempozyumların tüm gençlerimize faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Egemen BAĞIŞ ise açılış konuşmasında ”iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olacaksanız, sadece dersi geçmek için değil, ilerde kurtaracağınız hayatları düşünerek İSG kültürünü öğrenmeye çalışın" dedi.

BAĞIŞ ”İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ve 4 martta ön başvuruları sona erecek olan 6 milyon euroluk hibe programını önemsiyorum. Üniversitelere de verilecek olan bu hibenin hazırlayacak olduğunuz projelerle özellikle AB tarafından önemseneceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Değişik konu başlıklarını yer aldığı oturumlardan “Çalışma Hayatı Sizi Bekliyor“ konulu oturumda konuşmacı Senarist Birol GÜVEN’de "Gelecek demek kendi kendine çalışan dünya demek. Mesleklerimizi robotlara teslim etmeyeceğiz , algoritmalarını düzenleyeceğiz." dedi.

Sempozyum renkli sahnelerin, diyalogların ve soru-cevap kısmının tamamlanması ile sona erdi.