…
…
…
…
…
12 Şubat 2019, Salı

"Yüksekte Güvenli Çalış” Kampanyasının İkincisi İstanbul’da Gerçekleştirildi


"Yüksekte Güvenli Çalış Kampanyası" İstanbul Semineri 12/02/2019 tarihinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yrd. Furkan YILDIZ, İNTES Genel Sekreteri Necati ERSOY ve davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık iki milyon çalışan ile tüm sektörler içerisinde istihdamda ilk sıralarda yer alan inşaat sektöründe meydana gelen ölümlü iş kazalarının büyük bir kısmı yüksekten düşme şeklinde meydana gelmektedir. Bu kazaların önlenebilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından ‘Güvenli İskele Projesi’ yürütülerek 2014 ve 2015 yıllarında toplam 13 ilde bilgilendirme seminerleri düzenlenerek standartlara uygun iskele üretiminin başlatılması ve iyi uygulamaların sahada yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Bu proje ile elde edilen kazanımların sektörde kullanılan diğer iş ekipmanlarında da yaygınlaştırılması amacıyla 2017 yılında 4 ilde Güvenli İnşaat Sempozyumları gerçekleştirilmişti.

Açılışta konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yrd. Furkan YILDIZ İnşaat sektöründe yaşanan her iki ölümlü kazadan birisinin yüksekten düşme şeklinde gerçekleştiğini belirtti.” Yıldız, Başlatılan Yüksekte Güvenli Çalış Kampanyası ile birlikte yapılan işe ve standartlarına uygun ekipman kullanılmak suretiyle kazaların ciddi oranda azaltılabileceğini belirterek, yürütülen benzer kampanyalar ile bu konudaki bilinç düzeyinin artırılarak, farkındalığın oluşturulacağı, verilen eğitimlerle birlikte çalışanlarda davranış değişikliğinin üzerinde durulmasının önemine vurgu yaptı.

İNTES Genel Sekreteri Necati ERSOY’un da konuşma yaptığı seminer programı, İşyeri Uygulamaları ve Denetim Esasları, Yüksekte Çalışmada Yeni Standartlar, İyi Uygulama Örnekleri konu başlıklarının yer aldığı oturumların tamamlanması ve soru cevapların alınması ile sona erdi.