…
…
…
…
…
14 Kasım 2019, Perşembe Ankara, Türkiye

“GENÇ İSG SEMPOZYUMU”NUN 6'NCISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü öncülüğünde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği (İSGAM) ile Turkcell ortaklığında düzenlenen “Genç İSG Sempozyumu”nun 6'ncısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de gerçekleştirildi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, Turkcell İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Dr. Serkan Alkan, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Ertan Özensel, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, kamu-özel sektör temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, “Öncelikle bugün 6’ncısını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlediğimiz "Genç İSG Sempozyumu"nun hem siz değerli katılımcılara hem de çalışma hayatına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere iş sağlığı ve güvenliği gerçekten önemli bir konu. Çünkü dünyanın en önemli kaynağı olan insanın, hayatını ve sağlığı korumak her şeyin  üstündedir. Özellikle ülkemizde, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturunu şiar edinmiş bir devlet yönetimi olduğu için, hem de insan yaratılmışların en şerefli mahluku insan anlayışını benimseyen bir dine sahip ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yapılan her bir faaliyet çok daha büyük ölçekte önem arz etmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıkları sadece ulusal düzeyde değil aynı zamanda küresel anlamda da çalışma hayatının ana problemlerinden biridir. İş kazaları ve meslek hastalıklarının oluşmasında en önemli iki etken güvensiz davranış ve güvensiz durumdur. Bu iki durumu güvenli hale getirdiğimizde artık ülkemizde iş kazaları ile ilgili birçok problemi de çözmüş olacağız” diye konuştu.

Kurt sözlerine şöyle devam etti; “Üniversitelerde düzenlediğimiz bu tip sempozyumlarla geleceğimizin teminatı siz değerli öğrencilerimizde iş sağlığı ve güvenliği anlamında bilinç oluşturup farkındalığınızı arttırmak gayreti içerisindeyiz. Çalışma hayatı içerisinde bulunduğunuz zaman ise bu bilinç ve farkındalığı kartopu misali tüm çalışma arkadaşlarınızda ve toplumda yaygınlaştırmanızı bekliyorum.”

Konuşmaların sonunda plaket takdiminde bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise, sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca açılış da İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök ve Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan da birer konuşma yaptı.

Sempozyum; “Yeni Nesil Meslekler”, “Dijital Dünyaya İş Güvenliği Olarak Hazır mıyız?”, “İnsan-Teknoloji Buluşmasında Düşünmeyi Düşünmek” “Yapay Zeka ve İSG” başlıklı sunumlar ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.