…
…
10 Mart 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Genel Müdürlüğümüzce Yürütülmekte Olan MİSGEP’in Hibe Bileşeni Kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından “Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi Projesi”nin Çevrimiçi Açılış Toplantısına Katıldık.


Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan “Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” nin hibe bileşeni kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası tarafından “Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi Projesi”nin çevrimiçi açılış toplantısına katıldık.

Özellikle Madencilik Sektöründe  İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) Hibe Bileşeni Kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Yürütülen “Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi Projesi” açılış toplantısını çevrimiçi olarak gerçekleştirdik.

MİSGEP Hibe bileşeni kapsamında açılan teklif çağrısına karşılık başvurular alınarak değerlendirilmiş ve toplamda 37 adet proje Hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanmıştır.

Hibe faydalanıcısı kurumlardan biri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi Projesi” 01.02.2021 tarihinde yürütülmeye başlandı.

Projenin açılış toplantısı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN, Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA’nın açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA konuşmasına tüm katılımcıların Miraç Kandilini kutlayarak başladı. İş sağlığı ve güvenliği alanındaki can kayıplarının önemini vurgulayarak devam ettiği konuşmasında; pandemi süresince 14 ayda yaklaşık 2,5 milyon insanın hayatını kaybettiği, ancak her yıl iş kazalarında kaybedilen 2 milyon insanın hayatını kaybetmesinin iş kazalarına verilmesi gereken önemi bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Madencilik sektörünün  ihtiva ettiği riskler itibariyle çok tehlikeli sektörlerin başında gelmesi ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yayımlanmasından sonra uygulamaya alınan mevzuat maddelerimizin sahada tatbik edilmesiyle birlikte yaşanan kazalardaki mutlak düşüşün kayda değer olduğunu, ancak hala yapılacak çalışmaların olduğunu belirtmiştir. Bu minvalde ülkemiz için sektöre katma değer sağlayacak olan yaklaşık 17.6 milyon avroluk proje kapsamında tüm paydaşların katılımının son derece önemli olduğu vurguladı. Buna ek olarak, sonuçları itibarıyla tüm Avrupa’ya ilham verecek böyle güzide bir projenin ilk tohumunun çok hayırlı bir günde, Elazığ’da atıldığını dile getirdi.

Genel müdürümüz, Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK başta olmak üzere tüm Bakanlığımız çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan projelere destek verdiğini belirterek, projenin ülkemize ve çalışma hayatına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.