…
…
…
07 Mayıs 2024, Salı Çankaya, Ankara

Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı Ve Paneli Düzenlendi


Programa Katılan Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik, “Sendikal Örgütlenmede Kadınların Daha Fazla Yer Almasını Önemsiyoruz, Güçlü Kadın Güçlü Toplum Demektir” Açıklamasını Yaptı

Memur-Sen Kadın Komisyonu ve Hak-İş Kadın Komitesi iş birliğiyle Çalışma Hayatında İşçi ve Memur Kadınlar;a Haklar, Beklentiler ve Fırsatlar temasıyla düzenlenen Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı ve Paneli Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Bakanlığımız adına, Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik, Genel Müdürümüz Dr. Mehmet Baş, Rehberlik, Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanı Eyüp Beyhan, Hukuk Daire Başkanı Nevin Ekinci katılım sağladı.

Özçelik: Kadınlarımız Her Alanda Ülkemizi Başarıyla Temsil Ediyor

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik, bakanlık olarak, sendikal örgütlenmede kadınların daha fazla yer almalarını ve karar alma mekanizmalarına daha fazla katılmalarını önemsediklerini ifade ederek, “Kadının toplumun her kademesinde, asli bir unsur olarak var olması, sosyal yaşama aktif bir şekilde katılması, fırsatlardan eşit ve adil bir şekilde yararlanması hayati öneme sahiptir. Güçlü kadınlar, güçlü aileler ve ardından güçlü bir toplum demektir. Bu da ülkemizin ikinci yüzyılında, tarihe yeniden adını altın harflerle yazdıracak küresel başarılar anlamına gelmektedir” açıklamasını yaptı. Dünya ile daha güçlü bir rekabet için, ülkemizdeki kadınların çok yönlü bakış açısına, zekâsına ve cesaretine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Özçelik, “Bugün kadınlar, ülkemizin yakalamış olduğu ekonomik istikrarla birlikte, sahip oldukları cesaretle, dünyanın farklı ülkelerinde eğitimde, ticarette, siyasette ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. Bu başarı hepimizin gururudur. Bu başarıyı daha yükseklere taşımak hepimizin görevidir” dedi.

Kadın emeğinin geleceğinin ve fırsatlarının konuşulup tartışıldığı panel ve çalıştayda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ve Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin de birer konuşma gerçekleştirdi.