…
16 Aralık 2020, Çarşamba Ankara

Toplu iş sözleşmesi sürecinin etkinliğinin artırılmasına yönelik eğitimler gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüz Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanlığınca yürütülen Toplu İş Sözleşmesi Sürecinin Daha Etkin Yürütülmesi İçin Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında, 81 ilde görev yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çalışanlarına yönelik olarak uzaktan eğitim programı düzenlendi. Eğitimler, 9 Aralık’ta, Covid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Genel Müdürümüz Nurcan Önder, Genel Müdür Yardımcımız Hüseyin Seyrekoğlu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan program, Toplu İş Sözleşmesi Dairesi uzmanlarının toplu iş sözleşmesi süreci ve toplu iş uyuşmazlıklarına ilişkin sunumlarıyla gün boyu devam etti. Eğitime Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinde görev yapan 81 il müdürü, il müdür yardımcıları ve çalışma servisinde çalışan yaklaşık 400 personel katılım sağladı.  

Eğitimin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri değerlendirilerek uygulamada karşılaşılan sıkıntıların aşılması için görüş alışverişinde bulunuldu.