…
…
…
…
…
14 Nisan 2022, Perşembe İzmir

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesinin saha çalışmalarına İzmir’de başlandı


Türkiye'de ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadınların karşılaştığı zorlukları anlamaya ve çözüm geliştirmeye odaklanan “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin pilot illerde yürütülecek saha çalışmaları başladı. Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen projenin ilk saha ziyaretleri ve yerel paydaş toplantısı 11 Nisan Pazartesi günü İzmir’de düzenlendi.

Projenin arka planına ve içeriğine ilişkin bilgilendirmeyle başlayan toplantıya, İzmir’de yaşayan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara ilişkin durum değerlendirmesiyle ve ardından katılımcıların deneyimlerinden yola çıkarak projeye ilişkin görüş ve önerilerini paylaşmalarıyla devam edildi.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sabancı Vakfı, UNDP Türkiye, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler ve kadın kooperatiflerinden temsilciler katıldı.

Yerel paydaş toplantısı öncesinde UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Güler Özdoğan, Genel Müdürlüğümüz İstihdam Politikaları Daire Başkanı Suat Dede ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Birsel Safkan liderliğindeki proje ekibi tarafından İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi ve destekleri talep edildi.