…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ağustos 2021, Pazartesi Sakarya, Düzce

Mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele çalışmaları kapsamında Düzce ve Sakarya illerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi


Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) kapsamında, gezici mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik olarak yürütülen proje faaliyetleri çerçevesinde 18-19 Ağustos 2021 tarihlerinde Düzce ve Sakarya illerine çalışma ziyaretlerinde bulunuldu.

Genel Müdür Yardımcımız Mehmet BAŞ başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerden ilki 18 Ağustos 2021 tarihinde Düzce’ye yapıldı. Çalışma ziyareti kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu ve SGK İl Müdürleri ile Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim İl Müdürlüklerinin temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıyı takiben Kaynaşlı ilçesi METİP alanı ve Kaynaşlı Sarıçökek İlkokulu ziyaret edilerek mevsimlik tarım işçilerinin konakladıkları yerler ve çocuklarına ilişkin hâlihazırda devam eden yaz okulu faaliyetleri yerinde incelendi. Toplantı ve incelemelerin yanı sıra Gölyaka Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte ilçede yeni METİP alanlarının oluşturulmasına; Akçakoca Kaymakamı ile ilçede mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin verilen hizmetlere yönelik görüşmeler yapıldı.

Program kapsamındaki ikinci çalışma ziyareti, 19 Ağustos 2021 tarihinde Sakarya’ya gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu, Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, çocuk işçiliğinin sonlandırılması konusunda sahada yapılan çalışmalar ve mevsimlik tarım işçisi aileler ve çocuklarının sağlık, eğitim, sosyal durumlarına ilişkin alınan tedbirler değerlendirildi. Kocaali Kaymakamı ile birlikte, ilçede gezici mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları yerler ile Kocaali Nazım Üner İlkokulu ziyaret edilerek tarım işçileri ve ailelerine sunulan hizmetlere yönelik inceleme ve tespit çalışmaları yapıldı.