…
…
…
03 Ağustos 2021, Salı Karadeniz

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) kapsamında Doğu Karadeniz hasat dönemine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi


Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) kapsamında; mevsimlik gezici fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik olarak yürütülen faaliyetler çerçevesinde mevsimlik gezici tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kazandırılması amacıyla Doğu Karadeniz hasat dönemi toplantıları gerçekleştirildi.
26-30 Temmuz 2021 tarihlerinde Genel Müdürlüğümüz, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), ilgili kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla Trabzon’un Arsin ve Yomra ilçeleri başta olmak üzere Giresun (Bulancak), Ordu (Fatsa, Ünye, Altınordu, Ulubey) ve Samsun’da (Terme, Çarşamba, Bafra) çalışmalar yapıldı. Toplantı ve alan ziyaretlerini içeren çalışmalara Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Baş ve İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan katılım sağladı.
İllerde yürütülen mevsimlik tarım işçisi ailelere yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantılarda, önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunularak planlama, işbirliği ve koordinasyon çalışmaları yapıldı. Gerçekleştirilen Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) alan ziyaretlerinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yerinde değerlendirmelerde bulunuldu.