…
12 Ocak 2022, Çarşamba Adana

Adana’da “Yeni İstihdam Stratejileri Çalıştayı” gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Projesi kapsamında 12 Ocak 2022 tarihinde, Adana’da “Yeni İstihdam Stratejileri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya; kamu kurum ve kuruluşları, sosyal taraflar, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri tarafından katılım sağlandı.

Genel Müdürümüz Nurcan Önder’in başkanlığında yürütülen etkinlikte katılımcıların, Adana yerel işgücü piyasasının mevcut durumunun ve sorunlarının tespitine yönelik görüş ve değerlendirmeleri alındı. Çalıştay, katılımcıların bölgede istihdamın geliştirilmesine ilişkin politika önerilerinin alınmasıyla sonlandırıldı.

Aynı ziyaret programı kapsamında Genel Müdürümüz başkanlığındaki heyet tarafından Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Adana Valiliği ile Adana Sanayi Odası yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler kapsamında Adana Valisi Sayın Süleyman Elban ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeki Kıvanç ile yerel işgücü piyasası dinamikleri hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.