İSG Haftasında Sağlık Taraması İçin Sahadayız
İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığımız (İSGÜM), iş sağlığı alanındaki etkin ve kapsayıcı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Nitelikli sağlık personeli, hekimler ve donanımlı gezici sağlık araçları ile sahaya inen İSGÜM ekipleri, T.C. Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı Eskişehir 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü çalışanlarına yönelik kapsamlı iş sağlığı taramalarına başladı.
Meslek hastalıklarının önlenmesi ile erken tanı ve tedavi süreçlerinin yerinde ve etkin biçimde yürütülmesini amaçlayan bu taramalar kapsamında, çalışanlara tıbbi laboratuvar testleri, PA akciğer grafileri ve işitme testleri uygulanıyor. İlk etapta 2 hafta sürecek uygulama boyunca 700 çalışana toksikoloji testleri yapılması planlanmakta olup Kasım ayı sonuna kadar yaklaşık 1800 çalışanın sağlık taramalarının tamamlanması hedeflenmektedir.
4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda gerçekleştirdiğimiz saha ziyaretleri kapsamında, Genel Müdürümüz İbrahim ESENKAR, Genel Müdür Yardımcımız Eylül AYDIN KUTLU ve Daire Başkanımız Şehmus ÜNVERDİ de Eskişehir 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Gerçekleştirilen ziyarette, Genel Müdürümüz ESENKAR ile Eskişehir 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Sayın Levent KEFAL bir araya geldi. Görüşmede, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışanlar için taşıdığı hayati önem vurgulandı. ESENKAR, konunun en üst yönetim düzeyinde sahiplenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür uygulamaların kurumsal verimliliğe de katkı sağladığını belirtti.
Tuğgeneral KEFAL ise gerçekleştirilen sağlık taramaları dolayısıyla İSGÜM ekiplerine teşekkür ederek, fabrikanın kapılarının çalışan sağlığını önceleyen bilimsel ve teknik çalışmalara açık olduğunu belirtti. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleştirilmesi ve çalışanların sağlıklı koşullarda görev yapmalarının sağlanmasının kurumsal sahiplenme ile mümkün olabileceğini vurguladı.
İSGÜM, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiği yerinde sağlık taramaları ile hem çalışanların sağlık durumunu yakından takip etmekte hem de iş sağlığı alanında bilimsel veriye dayalı politikaların oluşturulmasına katkı sunmaktadır. Bu çalışmalar, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasında kritik bir rol üstlenmektedir.