…
…
…
…
29 Haziran 2021, Salı Ankara

Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin İşgücü Piyasasına Erişimine ilişkin olarak Gaziantep iline ziyaret gerçekleştirildi.


Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin AKYIL tarafından Gaziantep iline ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin AKYIL Gaziantep Valisi Davut GÜL’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret Kapsamında Gaziantep Valiliğinde ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye temsilcileri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmaları Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM ve Gaziantep Valisi Davut GÜL tarafından yapıldı. Toplantıda Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin AKYIL Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimlerine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Sunumda; Geçici koruma sağlanan yabancıların işgücü piyasalarına kayıtlı olarak dâhil olmaları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar, çalışma izni başvuru süreçleri ve yabancıların işgücü piyasasına erişim ve uyumları konusunda bilgilendirme yapıldı. Bakanlıkça yabancıların kayıtlı istihdamına yönelik alınan tedbirlere dikkat çeken AKYIL, kriz yönetiminden süreç ve göç yönetimine geçildiğini, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemelerin bulunduğunu ve çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirilebildiğini vurguladı.

Sunum sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme bölümünde ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin yabancıların işgücü piyasasına erişimine ve çalışma izinlerine ilişkin soruları yanıtlanarak, görüş ve önerileri alındı.

Toplantı sonrasında, Bakan Yardımcısı Dr. Adnan ERTEM ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin AKYIL, Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanını ve Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarından faydalanan bakır ve sedef işlemeciliği gibi yöresel el sanatları icra eden kursiyerleri ziyaret etti.