…
…
…
…
20 Ekim 2021, Çarşamba ANKARA

“Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında kurulan bilgilendirme merkezlerinin ilki Gaziantep’te açıldı.


Genel Müdürlüğümüz ortaklığında Alman Kalkınma Bankası (KfW) tarafından fonlanan ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından yürütülen “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında kurulan bilgilendirme merkezlerinin ilki Gaziantep’te açıldı.

Eylül 2021’de kuruluşu tamamlanan GESOB-BİLMER’in açılış toplantısı Genel Müdürümüz Sn.Sadettin AKYIL ve Gaziantep Valisi Sn.Davut GÜL’ün katılımıyla 20 Ekim 2021’de Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nde gerçekleştirildi. Programa ILO Türkiye Direktörü Sn.Numan ÖZCAN, GESOB Başkanı Sn.Ömer KÜSBEOĞLU, TESK Genel Sekreter Yardımcısı Sn.Sinan ÖZKAN, KfW Kalkınma Bankası Ülke Direktör Yardımcısı Sn. Melih ÇADIRCI ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, ilgili Oda Başkanlıkları ve paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği bünyesinde kurulan bilgilendirme merkezi (GESOB-BİLMER) ildeki esnaf ve sanatkarlar ile çalışanlarına hizmet vermeyi amaçlamaktadır.  

Temel hedefi yerel düzeyde mikro işletmelerin temsil organlarının kapasitelerinin artırılması vasıtasıyla nihai yararlanıcılar olan geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve Türk vatandaşlarının kayıtlılığa geçişinin desteklenmesi olan Bilgi Merkezleri bünyesinde verilecek hizmetler;

  • Esnaf ve sanatkâr işletmelerine yönelik hizmetlerde niteliğin artırılmasını ve iletişim kanallarının güçlendirilmesi,
  • Mikro işletmelerin ve çalışanlarının kayıt altına alınmasının teşvik edilmesi,
  • Esnaf ve Sanatkâr işletmelerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulması,
  • Saha ziyaretleri ile Esnaf ve Sanatkâr işletmelerinin sorunlarının çözümüne katkı sağlanması,
  • Proje bileşenlerinden biri olan “İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP)” na ilişkin bilgilendirme ve yönlendirme yapılmasıdır.