…
07 Eylül 2021, Salı Ankara, Türkiye

Uzunkaya’dan İSG Profesyonellerine Çağrı: Saha Tecrübelerinizi Gönderin, Türkiye’yle Paylaşalım


İSG kültürünün yaygınlaştırılması, İSG hizmetlerinin etkinliğinin artırılması maksadıyla yapılabilecek iş birliklerinin belirlenmesi, İSG profesyonellerinin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları sorunların ele alınması ve karşılıklı beklentilerin iletilmesi için 2021 yılının ilk 6 ayında işyeri hekimlerimizle gerçekleştirdiğimiz çevrim içi toplantılarımıza iş güvenliği uzmanlarımız ile devam ediyoruz.

İş güvenliği uzmanlarımız ile çevrim içi toplantılarımızın ikincisini, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya’nın da bizzat katılımlarıyla bugün gerçekleştirdik. Toplantının açılış konuşmasını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptı.

Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği şartlarında olumlu yönde ilerleme kaydedilmekte olduğunu ifade etti ve bu bağlamda kat edilen mesafede İSG profesyonellerinin rolünün öneminin öncelikli olduğuna dikkat çekti. Uzunkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli arkadaşlar, sizlerle olan iş birliğimizi ve gönül birliğimizi önemsiyoruz. Daha iyi nasıl yapabilirizi belirleme adına sizlerin görüşlerinden, tecrübelerinden ve birikimlerinden elbette yararlanmamız gerekir. Sahada aktif görevler alarak işyerlerinde bizzat tehlikelerle yüzleşen iş güvenliği uzmanlarını dikkate almadan süreci istediğimiz seviyede yürütebilmemiz olanak dâhilinde değildir. Her daim işverenlerimize söylediğimiz şudur: İSG profesyonelleri sizin en önemli mesai arkadaşlarınızdır ve toplantılarınızın birinci gündem maddesi de İSG olmalıdır.” İSG profesyonellerinin sadece teknik konularda uzman olmalarının görevlerini başarıyla yürütme adına yeterli olmadığını ileri süren Uzunkaya, görev alanların ne kadar önemli olduğunun işyeri genelinde farkına varabilmesi adına iletişim konusunda da adeta bir iletişim uzmanı gibi olmaları gerektiğini savundu. İSG kültürünün oluşabilmesi için bu alanda yapılmış kamu spotlarının, videoların, tanıtım ve bilgilendirmelerin yanında romanlara, hikâyelere, denemelere, öykülere de ihtiyacımız var diyen Uzunkaya İSG profesyonellerinden; aldıkları tedbirlerin ne denli can ve mal kayıplarının önüne geçtiğini, işyerlerine yaptıkları katkıları anlatan yazılarıyla Genel Müdürlüğümüze geri dönüşler, bildirimler yapmalarını istedi. Sizleri dinlemek için gerçekleştirdiğimiz bu toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum diyerek sözlerine son verdi.

Genel Müdürümüzün konuşmasının ardından Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin Kurt, söz almak isteyen katılımcılara sırasıyla söz verdi. İş güvenliği uzmanları; görevlerini yerine getirirken yaşadıkları sorunları, beklentilerini, görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Yetkilendirdiğimiz İSG profesyonelleri ile mevcut iş birliğimizin güçlendirilmesi ve İSG hizmetlerinin etkinliğinin artırılması maksadıyla sahada aktif olarak görev yapmakta olan iş güvenliği uzmanlarımız ile çevrim içi toplantılarımız devam edecektir