…
08 Kasım 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

Üniversitelerin Öğrenci Temsilcileri ile Buluştuk


İş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumları ve üniversitelerle yürüttüğümüz farkındalık programları kapsamında iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinde eğitim - öğretim gören öğrencilerle çevrim içi söyleşi düzenledik.

40 üniversiteden öğrenci temsilcilerinin katıldığı programda, öğrencilerin talepleri ile belirlenen konular üzerinde durduk. Toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin Kurt, Sektörel Risk Yönetimi ve İstatistik Daire Başkanımız Ergun Can, Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Çubuk, Genel Müdürlüğümüzden uzmanlar ile üniversitelerin öğrenci temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptı.

Cafer Uzunkaya konuşmasında; İş sağlığı ve güvenliğini hayat tarzımız haline getirebilmek için avantajlarımız var dedi ve önleyici ve katılımcı bir yaklaşımı olan uluslararası normlara uygun müstakil bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’muzun olmasını bu avantajlar arasında değerlendirdi. Konuşmasında üniversite öğretim üyelerine ve öğrencilere iş sağlığı ve güvenliğine dair tavsiye ve öğütlerde bulunan Uzunkaya, üniversiteler için; “iş sağlığı ve güvenliği tüm toplumu ilgilendiren bir hakikattir ve bu nedenle yalnızca teknik bölümlerde değil tüm bölümlerde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin öğrencilere aktarılması gerekir” dedi. Uzunkaya öğrencilere hitabında; “İş gücü piyasasının çok dinamik bir yapısı vardır ve bu yapıda başarılı olabilmeniz için mezun olma şartınıza ilave olarak işin niteliğine göre kendinizi yetiştirmiş olma durumunuzu da gözetmelisiniz. İşyerlerindeki uygulamalı eğitim fırsatınız son derece önemli ve gereklidir, bu fırsatınızı en verimli şekilde değerlendirin. Genel Müdürlük olarak biz, sizlerle her daim birlikte olmaya, size destek olmaya hazırız” dedi. Uzunkaya sözlerini tüm öğrencileri gönülden tebrik ederek sonlandırdı.

Programın devamında Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ahmet Ersoy, “Genel Müdürlük Perspektifinden İş Güvenliği Uzmanlığı” konulu sunumunu yaptı. Ahmet Ersoy’un sunumundan sonra Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayşe Nazlıoğlu, Genel Müdürlüğümüzün ve İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’mızın eğitim faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda; öğrenciler tarafından toplantı öncesinde tarafımıza iletilen ve görüşlerimizin beklediği konu başlıkları hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.