…
15 Haziran 2021, Salı Ankara, Türkiye

TİSK ile Yaptığımız Sektörel İSG Toplantıları’nda Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Türkiye Şeker Sanayi İşverenleri Sendikası (TSSİS) Üyeleri ile Bir Araya Geldik


Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Türkiye Şeker Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arat, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Kaan Sidar, TİSK Hukuk İşleri Genel Müdürü Nagehan Akan, Prof. Dr. Levent Akın ile sendika üyesi işyerlerinin ve Genel Müdürlüğümüzün temsilcileri katıldı.

Toplantı, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya,  Türkiye Şeker Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arat, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Kaan Sidar tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya: işyerlerimizde iş kazalarına ve meslek hastalıklarına sebebiyet verecek unsurları; işçi ve işveren konfederasyonlarımız ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla ortadan kaldırarak sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları oluşturmak amacıyla her türlü gayret ve çaba içinde olacağımızı belirtti. Uzunkaya, sendikalarımızla işbirliğimizin yalnızca bu toplantı ile kalmayacağını bunun bir başlangıç olduğunu, Genel Müdürlük olarak uzmanlarımızla her zaman Sendikalarımızın yanında olacaklarını ve çalışmalar yürüteceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye Şeker Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arat yaptığı açılış konuşmasında, TİSK ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne organizasyon için teşekkürlerini iletip, işbirliğinin devamından duyacakları memnuniyeti belirtti.

Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Kaan Sidar yaptığı açılış konuşmasında, sendika olarak iş sağlığı ve güvenliğine verdikleri önemi belirterek, bu konuda tüm taraflarla işbirliğine açık olduklarını vurgulayıp organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Mehmet Özkan, Ali Burak Özdemir ve Ebru Seda Akbaş tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Pladis Türkiye İş Güvenliği Çevre, Enerji, Sürdürülebilirlik, Operasyonel Mükemmellik ve Kalite Başkan Yardımcısı Süheyl AYBAR tarafından “Gıda Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları” hakkında sunum ile dinleyicilere bilgiler aktarıldı.  Türkşeker’de İSG Uzmanı Ramazan Şahan ise “Şeker Sektörü ve İSG Uygulamaları “ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Programın son konuşmacısı olan Prof. Dr. Levent Akın tarafından alt işveren ve tedarikçilerle olan ilişkilerden doğacak sorumluluklar hakkında bilgiler verdi.