…
…
…
27 Ağustos 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

Tekirdağ'da Gerçekleştireceğimiz MİSGEP Saha Faaliyetlerinin Tanıtımı İçin Ziyaretlerde Bulunduk


İş sağlığı ve güvenliğinin sadece çalışanları değil, toplumun tamamını ilgilendirmesi sebebiyle ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık sağlanmasını da hedefleyen ve madencilik sektörü başta olmak üzere işverenler ve çalışanlara teknik danışmanlık hizmeti vermek ve işyerlerinde uygulanan İSG hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak finanse edilen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesiyle (MİSGEP) binlerce çalışana, işverenlere, İSG profesyonellerine ve sosyal taraflara ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda Sektörel Risk Yönetimi ve İstatistik Daire Başkanımız Ergün CAN, Tekirdağ’da kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının önemli temsilcilerini ziyaret ederek proje kapsamında gerçekleştireceğimiz saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu ve proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalara destek sözü aldı.

Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan ve Çalışma Uzmanımız Alper Yasin Özçelik ile birlikte Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan’ı makamında ziyaret eden Can, MİSGEP kapsamında bu ilde yürütülecek faaliyetler hakkında Vali Yardımcısı Kalkan’ı bilgilendirdi.

Valilik ziyaretinin yanında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemil Kocaş ve Hamit Göksel Karaevliİ ile Genel Sekreter İrfan Ekici’yi de ziyaret eden Can, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projesini tanıttı. Ardından proje çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar konusunda bilgi vermek ve iş sağlığı güvenliği konusunda yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdünler ve Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ı da ziyaret etti.

İş dünyasının temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı’yı ziyaret eden Can, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ilişkin üniversiteler ile gerçekleştirilen faaliyetler ve olası çalışmalarla alakalı fikir alışverişi yaptı.
14 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek olan “İşverenlerle İstişare Toplantısı” na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda paydaşlarımız azami gayret göstereceklerini ifade ettiler.