…
09 Temmuz 2021, Cuma Ankara, Türkiye

Sektörel İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantılarının on birincisini, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ve Türkiye Deri Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜDİS ) ile Gerçekleştirdik


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Üye Sendika Grupları ile Yürütülen Sektörel İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantılarının on birincisini, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ve Türkiye Deri Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜDİS ) ile Gerçekleştirdik.

Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı “Sektörel İSG Toplantıları” çerçevesinde bu hafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) üyesi olan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ve Türkiye Deri Sanayii İşverenleri Sendikası ile toplantı gerçekleştirdik. 

Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK)  ve TTSİS Yönetim Kurulu Üyesi Nadir YÜRÜKTÜMEN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) Genel Sekreteri Akansel KOÇ, TİSK Hukuk İşleri Genel Müdürü  Nagehan AKAN, Prof. Dr. Levent AKIN, Aksa Akrilik Kimya San. A.Ş. Sağlık, Emniyet ve Çevre Müdürü Akif ÇERGEL, Yünsa Yünlü San. ve Tic. A.Ş. Çevre Yöneticisi Engin VAROL, ERK İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Yöneticisi H. Ayşegül UZUN Sendikaların, üyesi işyerlerinin ve Genel Müdürlüğümüzün Temsilcileri katılım sağladı.

Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantı, TİSK ve TTSİS Yönetim Kurulu Üyesi Nadir YÜRÜKTÜMEN ve Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. 

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA konuşmasında; Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Üye Sendika Grupları ile Yürüttüğümüz Sektörel İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantılarının önemine değindi. Uzunkaya, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının tamamında yer alması dolayısıyla sektörel olarak da irdelenmesi gerektiğini, bu toplantıların son derece önemli olduğu ifade etti. Ülkemizde tekstil ve deri sektörünün istihdama ve üretime katkısının son derece önemli olduğunu belirten Uzunkaya, gelişen teknolojiler ve yapacağımız farkındalık çalışmaları ile ile birlikte çalışanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda mesleklerini icra etmesini sağlıyoruz dedi.

TİSK ve TTSİS Yönetim Kurulu Üyesi Nadir YÜRÜKTÜMEN ise konuşmasında, Genel Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Sektörel İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantıları ile işverenlerimizin iş sağlığı ve güvenliği farkındalıklarının daha da arttığını ifade ederek toplantıya katılanlara teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz Uzmanlarından Betül ÇAVDAR KILINÇ “Deri Ürünleri İmalatı Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu sunumu ile dinleyicilere deri imalatı sektörü hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Hemen akabinde sözü alan Genel Müdürlüğümüz Uzmanlarından Ali PATLAR ise, “Tekstil Ürünleri İmalatı Sektöründe İSG” konulu bir sunum yaptı.  

Toplantının devamında Aksa Akrilik Kimya San. A.Ş. ‘den Akif ÇERGEL “Aksa’da İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarımız” konulu sunumu ile hayata geçirilen uygulamalar hakkında bilgiler verdi.  

Akabinde Yünsa’dan Engin VAROL “Yünsa’da TPM Yönetim Modeli Kapsamında İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Faaliyetleri” hakkındaki sunumunu gerçekleştirerek dinleyicilere sektör özelinde uygulanan yönetim modeli hakkında bilgiler aktararak katkı sağladı.

ERK İSG’ den Ayşegül UZUN ise deri sektöründe iyi uygulama örnekleri hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Programın son konuşmacısı olan Prof. Dr. Levent AKIN; işyeri İSG organizasyonunun, tekstil ve deri sektörlerindeki iş sağlığı ve güvenliği sorumluluklarına katkısı hakkında bilgiler verdi. 

Sunumların ardından; TİSK ile Genel Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilecek çalışmaların, karşılıklı işbirliklerinin öneminin vurgulandığı kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile toplantı sona erdi.