…
…
…
02 Temmuz 2021, Cuma Ankara, Türkiye

Muğla Tüm Tarafların Desteği ile Güvenle Büyü Türkiye Hedefine Koşuyor


Başta maden işyerleri olmak üzere çok tehlikeli işyerlerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik olan ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)" Muğla ilimizin yerel yönetimini, akademik camiasını, STK yöneticilerini, işverenlerini ve işyeri temsilcilerini bir araya getirdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen MİSGEP kapsamında; maden işyerlerinin yanı sıra diğer sektörlerin de iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi, kamu kurumları, üniversiteler, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile birlikte İSG farkındalığının artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” düzenliyoruz. Bu kapsamda, Muğla ilindeki işveren ve işyeri temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi amacıyla organize edilen MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantısı’nı bugün gerçekleştirdik.

Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız yaptılar. Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, ilimizde iş sağlığı ve güvenliği alanına katma değer sağlayacak her çalışmanın destekçisi olacağız dedi. Bu bağlamda, Muğla ilindeki işverenlerin ve işyeri temsilcilerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında bilgi ve farkındalık düzeylerini artıracak olan MİSGEP projesinde emeği geçen başta Bakanlık temsilcilerine ve tüm proje paydaşlarına teşekkürlerini iletti.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya konuşmasında; MİSGEP kapsamında yürüttüğümüz faaliyetlerin maden sektörü ağırlıklı olduğunu ancak maden sektörü dışında Muğla ilindeki çalışma hayatının tüm taraflarını iş sağlığı ve güvenliği çatısında bir araya getirecek ve diğer çok tehlikeli sektörlere de hitap edecek birçok faaliyet yürütüleceğini belirtti. Muğla ilindeki MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantımızda; dünyadaki iş sağlığı ve güvenliği uygulama örnekleri, madencilik ve idari para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, iş kazası sonrası tazminatlar, pnömokonyoz hastalığı ve sonuçları, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydaları gibi konular hakkında bilgi vererek katılımcıların da görüşlerini alacağız dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, MİSGEP projesi tanıtımıyla devam etti. Belirlenen konu başlıklarında işverenlerin bilgilendirilmesinin ardından soru-cevap oturumu ve anket uygulamaları ile program sona erdi.

MİSGEP’in “teknik yardım bileşeni” kapsamında Haziran - Eylül 2021 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”na 7 Temmuz tarihinde Kahramanmaraş ilimizde devam edeceğiz.