…
…
…
…
…
…
…
…
27 Ağustos 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

Bursa İlimizde MİSGEP’ in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretler Gerçekleştirdik


Genel amacı işverenlerle çalışanlara teknik danışmanlık hizmeti vermek ve işyerlerinin İSG uygulamaları hakkındaki kapasitelerini geliştirmek olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak finanse edilen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi ile işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız Bursa ilinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek proje kapsamında gerçekleştireceğimiz saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Bursa SGK İl Müdürü Erhan Karaca ve İSGÜM Bursa Bölge Laboratuvar Müdürü Filiz İlhan Güvenç ile birlikte Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret eden Yıldız, MİSGEP kapsamında bu ilde yürütülecek faaliyetler hakkında Vali Canbolat’a bilgilendirmelerde bulundu.

Valilik ziyaretinden sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir’i ziyaret eden Yıldız, proje kapsamında üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz iş birliklerini görüştü. Bu ziyaretin ardından hibe bileşeni kapsamında Bursa ilinden kabul edilen projelerin yürütücüsü olan Bursa Uludağ Üniversitesi, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı’na ziyaretler gerçekleştirilmiş ve projelerin güncel durumları hakkında detaylı bilgiler alınmıştır.

9 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek olan İşverenler İstişare Toplantısı’na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda paydaşlarımız azami gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız’a ziyaretleri esnasında Bursa SGK İl Müdürü Erhan Karaca İSGÜM Bursa Bölge Laboratuvar Müdürü Filiz İlhan Güvenç ile birlikte Çalışma Uzmanımız Tolga Muratdağı refakat etti.