…
…
27 Mayıs 2021, Perşembe Çankaya,Ankara-Türkiye

Çalışma Hayatı İle Madencilik Sektörümüzün Tüm Paydaşlarının Yer Aldığı MİSGEP ‘in 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısını Gerçekleştirdik


Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesinin 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısını 27 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirdik.

Toplantıya operasyon faydalanıcı olarak Genel Müdürlüğümüz, Sözleşme Makamı ve Program Otoritesi Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Sayın Süreyya ERKAN ve AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR yaptılar.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA konuşmasında; MİSGEP’in iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çok kapsamlı ve alanında geniş kitlelere ulaşan bir proje olduğunu, paydaş kurum ve kuruluşlarla güçlü bir iş birliğine katkı yaptığını ifade ederek, Genel Müdürlüğümüzün projede operasyon faydalanıcı olarak taraflara ulaşmak noktasında öncü bir rol üstlendiğini belirtti.

İş sağlığı ve güvenliğinin toplumun her kesimi tarafından öncelenmesi gerektiğini ifade eden Uzunkaya, Üniversitelerden, Sanayi Odalarına, İşçi-İşveren Sendikalarından Kamu Kurum ve Kuruluşlarına kadar çalışma hayatı içerisindeki tüm sektör temsilcileri ile güçlü bir işbirliği için seferber olduğumuzu, yaptığımız ortak çalışmalar ile iş sağlığı ve güvenliğine yönelik farkındalığın daha da artacağını ifade etti.

AB Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya ERKAN, 3. altı ayda gerçekleştirilen çalışmalardan kısaca bahsederek, Sözleşme Makamı olarak pandemi sebebiyle mevcut koşullar dikkate alınarak, projenin verimli ve etkin bir şekilde başarı göstergelerine ulaşılmasını temin edecek yöntemlerin benimsenmesi ve süreklilik içinde uygulanmaya devam etmesi için tüm tarafların hassasiyetini ve gayretini sürdürmesini temenni ettiklerini ifade etti.

AB Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR ise konuşmasında, MİSGEP’in iş sağlığı ve güvenliği alanında işveren, çalışan ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin yanı sıra farkındalık açısından toplumun her noktasına ulaşmak konusunda çok önemli olduğunu ifade ederek, projeye katkı sağlayan tüm taraflara ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından, MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı sunumu Proje Mühendisi Çağlar TEMEL tarafından gerçekleştirilmiştir. Teknik yardım bileşeni kapsamında projenin üçüncü 6 aylık döneminde yapılanlar hakkında Takım Lideri Gökhan GÜLER sunumunu yaparak bilgi vermiştir. Hibe Bileşeni sunumu ise MİSGEP Koordinatörü Hande Seray TUNCAY gerçekleştirmiştir.

Paydaş kurum temsilcilerinin ve katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı kapanış konuşmaları ile sona ermiştir.