…
21 Nisan 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Meslek Liseleri ile Birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü Güçlendiriyoruz


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı olduğu Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) Hibe Bileşeni faydalanıcılarını bir araya getirerek projelerinin hedeflerini, aktivitelerini ve alana sunacağı etkileri istişare edebilmelerini sağlama gayesiyle tertip ettiğimiz “MİSGEP Hibe Bileşeni Paydaşlarla İstişare Toplantıları” nın ilkini gerçekleştirdik.

Toplantıya, Genel Müdür Yardımcılarımız Sedat Yenidünya ve Furkan Yıldız, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitümüzün (İSGÜM) Başkanı Sakine Ovacıllı, Genel Müdürlüğümüz Uzmanları ve MİSGEP Hibe Bileşeni faydalanıcısı olmaya hak kazanan 7 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sedat Yenidünya, ortak hedefler doğrultusunda benzer faaliyetleri gerçekleştirecek olan değerli hibe faydalanıcısı okullarımızın tanışmasına ve projeleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarına fırsat sağlayacak olan bu toplantılarımızın tüm tarafların karşılıklı istişareleri ve bilgi paylaşımları ile verimli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum dedi. Hepimizin ortak hedefinin çalışanlarımıza sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunabilmek olduğunu belirten Yenidünya, iş sağlığı ve güvenliği gibi toplumsal ve kültürel boyutlara sahip bir konuyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerin bu tarz projelerle desteklenmesinin gereğine ve önemine değindi.

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkililerinin sunumlarıyla devam eden toplantının son bölümünde ise katılımcılar söz alarak birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.