…
…
…
…
…
…
…
13 Eylül 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

“GÜVEN USTA İLE VARDİYA ÖYKÜLERİ” İnteraktif Tiyatrosunun Bursa Turnesi 10-11 Eylül 2021 Tarihlerinde Maden Çalışanlarına Perdelerini Açtı


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) “Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri” faaliyeti altında gerçekleştirilen MİSGEP İnteraktif Tiyatro Turnesinde “GÜVEN USTA İLE VARDİYA ÖYKÜLERİ” interaktif tiyatrosunun Bursa turnesi 10-11 Eylül 2021 tarihlerinde maden çalışanlarına perdelerini açtı.

Turnenin ilk günü Harmancık ilçesinde hizmet veren Delen Madencilik’in maden sahasında gerçekleştirildi. İkinci günde ise  “GÜVEN USTA İLE VARDİYA ÖYKÜLERİ” interaktif tiyatrosu perdelerini Mustafakemalpaşa ilçesinde hizmet veren Bükköy Madencilik’in maden sahasında açtı. Yoğun ilgi gören ve yaklaşık 395 çalışanın izlediği etkinlikte de katılımcıların görüşleri ve katkıları alındı.

İnsan davranışlarını, iletişim temelli konuları ve soyut kavramları anlamada en etkili yöntemlerden biri olan drama tekniği ile geliştirilen Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri kapsamında hazırlanan MİSGEP Turne Sahnesi ile 30’un üzerinde ildeki maden çalışanlarının emek verdiği ocaklara gidilerek 60’a yakın seminer düzenlenecek ve 10.000 maden çalışanına ulaşılacak. MİSGEP Turne Sahnesi Eylül ayında maden çalışanları ile buluşmak üzere Çanakkale, Edirne, Mersin, Niğde, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Hakkari ve Kastamonu illerini ziyaret edecek.