…
27 Nisan 2021, Salı Ankara, Türkiye

GİSBİR’den Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi


GİSBİR’den Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi

Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) tarafından yürütülen “Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirdik.

Toplantının açılış konuşmalarını; Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN,  Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR ve GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRAN  yaptı.

Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN  konuşmasında, gelişen teknolojilerin iş sağlığı ve güvenliği alanına da katkı sağladığını, bu projenin de bu açıdan son derece önemli olduğunu vurguladı. Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT konuşmasında, Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesinin çok tehlikeli bir sektör olan Denizcilik sektöründe olmasının anlamlı ve değerli olduğunu ifade ederek, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik bu sektörde yapılacak farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ülke kalkınması için çok önemli olan gemi inşa sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da çok önemli olduğunu ifade eden Kurt, Bu projemizin diğer 36 proje gibi kendi sektöründe iş sağlığı ve güvenliğini daha da geliştireceğinin altını çizdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR yaptığı açılış konuşmasında, projenin eğitim hizmetlerine erişimi kolaylaştırması ve bu bağlamda çalışanların kendilerini geliştirmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRAN “Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi”nin iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturacağını ifade etti. Çalışanların daha ilgi çekici ve oyunlaştırılmış eğitimlerden faydalanmasının etkili olabileceğini, buna yönelik e-learning ve vr teknolojisi kullanılarak eğitim verilmesinin hedeflendiğini belirtti. “Teknoloji Tabanlı Eğitimlerle Emniyetli Tersaneler Projesi”nin hedefine ulaştırılabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.