…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Mart 2019, Perşembe

“Genç İSG” Sempozyumu'nun İkincisi Gaziantep Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü öncülüğünde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği (İSGAM) ile TURKCELL ortaklığında yürütülen “Genç İSG” Sempozyumunun ikincisi Gaziantep Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışına Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Gür, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, İSGAM Başkanı Dr.Ömer Volkan Gök, Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan, davetliler ile üniversite öğrencileri katılım sağladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep’in İpek Yolu üzerinde bulunan, stratejik öneme sahip bir il olduğunun altını çizerken, “Yer üstü, yer altı kaynaklarını bir yana bırakalım. Bizim asıl zenginliğimiz dinamik olan nüfusumuzdur. Kaliteli ve kalifiye olan gençlerimizdir. Dolayısıyla bu kadar kalifiye olan bir genç grubunu biz geleceğe taşırken sağlıklı taşımak zorundayız. Onların yaşam kalitelerini korurken aynı zamanda üretimi de durdurmamamız gerekiyor. İşte bu yüzden İş Sağlığı ve Güvenliği önemli olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Açılışta konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız ise, ülkemizin geleceği, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize yönelik yapılan bu programlara Bakanlık olarak özel önem verdiklerini, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması için atılan bu adımların gelecekte ziyadesiyle karşılığını memleket olarak göreceğimizi ifade ederek, aralarında Gaziantep Üniversitesinin de yer aldığı kırkı aşkın üniversite ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili protokol imzaladıklarını belirterek, özellikle çocukluk çağlarından itibaren devam eden eğitim sürecinde iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını oluşturmanın bu bilinci aşılamanın gerekliliğine vurgu yaparak, sabırlı davranılması gerektiğini belirtip gelecek vizyonunda Endüstri 4.0 ile birlikte yükselen mesleklerin iş sağlığı ve güvenliğinin gelişiminde ve iş kazalarının azaltılmasında önemli rol alacağını belirtti.

Sempozyumun açılışında ayrıca İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, ve Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan de birer konuşma yaptı.

Değişik konu başlıklarının yer aldığı oturumların düzenlendiği, renkli sahnelerin, diyalogların ve soru-cevap kısmının tamamlanması ile sempozyum sona erdi.