…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Şubat 2023, Pazartesi Çankaya, Ankara - Türkiye

Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarımızın Yanındayız


Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen depremin hemen ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüz 16 uzman arama kurtarma personeli ile Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Uzman personelimiz bölgede yaptığı çalışmalarla 11 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak kurtarmayı başardı.

Yine Bakanlığımız deprem bölgesinde yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere solunum koruyucu maske üreticilerinden temin etmiş olduğu 140.000 adet FFP2 ve FFP3 maske ile iş elbisesi, iş ayakkabısı ve enkaz işaretlenmesi için gerekli sprey boyayı ilgililere ulaştırdı.

Arama kurtarma çalışmalarının yanında Bakanlığımız gönüllüler tarafından bölgeye gönderilen battaniye, uyku tulumu, giysi ve gıda malzemelerini Kahramanmaraş ili Merkez İlçeleri olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ile yine Kahramanmaraş’a bağlı Göksun, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinin kırsal bölgelerine arazi araçları ile dağıtımını gerçekleştirdi.

Ankara AFAD İl Müdürlüğü kriz masasında görev almak üzere Genel Müdürlüğümüz personelinden 25 uzman görevlendirilerek yapılan çalışmalara destek verildi.

Hatay ve Osmaniye illerine görevlendirilen 11 personelimizde, yürütülen çalışmalara destek vererek, İl merkezleri başta olmak üzere ilçe ve dağ köylerinde gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

13 Şubat 2023 tarihinde Genel Müdürlüğümüz ve Türk Kızılay Derneği koordinesinde İSG Sektörüne ve gönüllülere yaptığımız çağrı ile başlattığımız, “BİR ÇADIR DA SEN GÖNDER” kampanyası sonucunda 274 çadır tedarik edilerek dağıtımı yapıldı. Temin edilen bu çadırlardan 100 tanesi Kahramanmaraş Göksun ve Andırın ilçelerinin kırsal bölgelerine, 100 tanesi Hatay ilinin İskenderun ve Yayladağı kırsal bölgelerine, kalan 74 adet çadır da Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinde afetzedelere dağıtıldı. Yine gönüllüler tarafından bölgeye gönderilen 300 adet soba ve 25 adet yangın söndürme tüpü de çadır dağıtımı yapılan bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

24 Şubat 2023 tarihinde konusunda uzman personellerimizi deprem bölgesinde görevlendirerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte, deprem bölgesindeki çalışanların korunmasına yönelik alınabilecek iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile ilgili çalışmalara başladık.

Depremin ilk gününden itibaren 54 personelimiz ile deprem bölgesine yönelik gerçekleşen tüm çalışmalara destek verilmiş, AFAD ve Türk Kızılay’ı koordinesinde 274 adet çadır, 300 adet soba, 140.000 adet FFP2 ve FFP3 maske ile battaniye, uyku tulumu, giysi ve gıda malzemelerinin bilhassa ulaşımı zor olan kırsal bölgelere dağıtımı gerçekleştirilmiştir.