…
21 Haziran 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı’ndan Yüksekte Çalışma için Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi odası Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Yüksekte Çalışma için Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını; Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, BUTGEM Genel Koordinatörü Hakan NEŞELİ, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet KARAHAN ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan ŞENOCAK yaptılar.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini ve bu başvurular arasından 37’sine destek sağlandığını belirterek BUTGEMİ’i bu bağlamda tebrik etti. Yüksekte Çalışma eğitimlerinde Sanal Gerçeklik uygulamalarının öneminden bahseden UZUNKAYA, iş sağlığı ve güvenliği meselesinin sahiplenilmeyi gerektirdiğini ve bu alanda milletçe seferber olunmasının önemini belirtti.

BUTGEM Genel Koordinatörü Hakan NEŞELİ, BUTGEM’in Bursa Sanayisinin Lokomotif sektörlerinden olan Otomotiv, Tekstil, Metal gibi sektörlerin ara elemanlarının eğitim ihtiyacına cevap veren bir kurum olduğunu; yürütmekte oldukları proje ile de yüksekte güvenli çalışma eğitimleri alanında rol model haline gelmeyi umduklarını belirtti.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet KARAHAN 10. Kalkınma Planında da yer alan Beşeri İş gücü kapasitesinin geliştirilmesi hedefinden bahsedip, Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimlerinde sanal gerçeklik uygulamalarını önemini belirtti.

Yüksekte Çalışma için Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesinin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.