…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

MİSGEP’in Saha Faaliyetlerine Yönelik Artvin İlimizde Başta Valimiz Olmak Üzere Üniversite, Kurum ve Kuruluşları Ziyaret Ettik


MİSGEP projesi ile ülkemizin 7 bölgesinde iş sağlığı ve güvenliğine dair gerçekleştirdiğimiz birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize ve binlerce çalışanımıza ulaşmaya, akademik camiasından işyerlerine, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurum/kuruluşlarına iş birlikleri kurmaya devam ediyoruz. Öte yandan işyerlerimize ve okullarımıza finansal ve teknik destek sağlayarak İSG farkındalığını artırıyoruz. 

Finansal ve teknik destek sağlanan maden işyerlerinin de bulunduğu Artvin ilimizde işverenlerimize ve çalışanlarımıza yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. 

Maden çalışanlarına yönelik olarak sergilenecek olan “Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” tiyatro serisi ile çalışanlarımız arasında iletişim ve iş birliğinin teşvik edilmesini, interaktif seminer yapısındaki oyunlar ile verilmesi planlanan bilginin kalıcı hale getirilmesini hedefledik. Oyunlarımızı gezici sahneler ile ilimizdeki çalışanlarımızın işyerlerinde gerçekleştireceğiz. 

Ayrıca KOBİ niteliğindeki maden işyerlerinin işverenlerine ulaşabilmek, hem bilgilendirme yapabilmek hem de projenin getirilerinden faydalanmalarını sağlayabilmek amacıyla Artvin ilinde bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin Kurt Artvin’de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret ettik. Ziyarette İl Müdürü Cevdet Ertürk’le, yapılacak olan aktivitelerde koordinasyonun nasıl yapılması gerektiği hakkında istişarelerde bulunduk.

Daha sonra Artvin Valisi Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret ettik. Sayın Valimiz Yılmaz Doruk’a Genel Müdürlüğümüz ve projemiz hakkında bilgiler verdik ve gerçekleştirilecek aktivitelere desteği ve katılımının amaçlanan hedeflere ulaşmada önem arz ettiğini ifade ettik. Ziyaret esnasında Vali Bey’i ziyaret eden AK Parti Milletvekili Erkan Balta’ya da MİSGEP Projemiz kapsamında işverenlerimize yaptığımız rehberlik, teknik destek ve finansal desteklerin neler olduğunu aktardık. Sayın Valimiz Yılmaz Doruk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu tip projelerle ilin önemli ekonomik gelir kaynaklarından biri olan madencilik sektörüne yapılan katkıyı önemsediğini; proje çalışmalarına destek ve katkı sağlamaktan mutlu olacağını belirtti.

İşveren istişare toplantısına katılımın artmasını sağlamak ve ilgili kişilere ulaşmak amacıyla MÜSİAD Artvin İl Başkanı Celal Öztürk’ü de ziyaret ettik. Öztürk’e MİSGEP Projesinin işverenlere sağladığı teknik ve finansal desteklerden bahsettik. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan işyerlerine sağlanan diğer destek ve teşviklerin neler olduğu belirttik. MÜSİAD İl Başkanı, 9 Ağustos tarihinde yapılacak olan istişare toplantısına üyelerin azami düzeyde katılımını sağlamak için üzerine düşeni yapacağını ifade etti. Ziyarete MİSGEP Projesi kapsamında sağlanan doğrudan hibeden faydalanmaya hak kazanan Derla Madencilik yetkilisi de katılım sağladı. Sağlanan finansal destek ile birlikte teknik rehberliğin kendilerinin çalışmalarında yol gösterici olduğunu belirten işletme yetkilisi, proje faydalanıcısı olmaktan dolayı memnuniyetini ifade etti.

Aynı gün Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt’u makamında ziyaret ederek, hem projemiz kapsamındaki destekler hem de genel iş sağlığı ve güvenliği desteklerinden bahsettik ve sahada yaşanan zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Seçkin Kurt, kendisinin ve üyelerin işveren istişare toplantısına katılmaktan dolayı memnuniyet duyacağını belirtti.

Ertesi gün Artvin ilinde Genel Müdürlüğümüzün yetkilendirdiği ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden ESSA İş Sağlığı ve Güvenliği’ni ziyaret ettik. Firmanın iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin bilgiler aldık, Genel Müdürlüğümüz faaliyetlerini, yayınlarını ve bilgilendirmelerini takip etmelerinin önemini anlattık.

Son olarak Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’i ziyaret ettik. MİSGEP Projemize ilişkin detayların yanı sıra Genel Müdürlüğümüzün İSG müfredatı ve ileri İSG eğitimleri konularındaki çalışmalarını görüştüğümüz ziyarette Üniversite bünyesinde verilebilecek İSG eğitimleri ile sertifikasyon programları hakkında bilgiler de verdik. Üniversiteler ile yürüttüğümüz protokol ve iş birliklerini anlattık. Mustafa Sıtkı Bilgin, 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıftaki işyeri işverenlerine verilecek olan işveren eğitimlerini Genel Müdürlüğümüz ile yapılacak olan protokol kapsamında üniversitelerin vermesi ile ilgilendiklerini de ayrıca ifade etti.

Ziyaretleri esnasında Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin Kurt’a Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Mesut Akaner ve Artvin İŞKUR İl Müdürü Cevdet Ertürk refakat ettiler.