…
…
…
06 Eylül 2021, Pazartesi Çankaya, Ankara - Türkiye"

Afyonkarahisar’da İşverenlerle, “İnsan Bilmediğini Önleyemez” Yaklaşımıyla Bir Araya Geldik


Başta maden işyerleri olmak üzere çok tehlikeli işyerlerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik olan ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)" Afyonkarahisar ilimizin yerel yönetimini, akademik camiasını, STK yöneticilerini, işverenlerini ve işyeri temsilcilerini bir araya getirdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen MİSGEP kapsamında; maden işyerlerinin yanı sıra diğer sektörlerin de iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilmesi, kamu kurumları, üniversiteler, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile birlikte İSG farkındalığının artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” düzenliyoruz.

Afyonkarahisar ilindeki işveren ve işyeri temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi maksadıyla organize ettiğimiz MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantısı’nın açılış konuşmalarını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve Genel Müdürlüğümüz Mevzuat Dairesi Başkanı İsmail Gültekin yaptılar.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptığı açılış konuşmasında iş sağlığı ve güvenliğini, insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını tehdit eden ve iş kazaları ve meslek hastalıklarına neden olan tehlikelerden insanımızı korumak, zararlı unsurları ortadan kaldırmak veya en asgari düzeye indirmek olarak tanımlayabiliriz dedi. İş sağlığı ve güvenliği konusunun ülkemizde öneminin arttığına değinen Keklik, her bir iş kazasının önemli sosyal sorunlar doğurduğunu vurguladı. Hiç şüphesiz Afyonkarahisar ilimizin öne çıkan sektörlerinden birisi de maden sektörüdür diyerek sözlerine devam eden Keklik, ülkemizin işletilebilir mermer rezervinin %40’ına sahip olan Afyonkarahisar ilinin Ağustos ayı mermer ihracatında %31’lik bir artış olduğunu hatırlattı ve böylesine önemli bir sektörün en az sorunla hızla büyümesi bağlamında yapılan bu toplantıda emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum dedi.

Daire Başkanımız İsmail Gültekin ise konuşmasında; işe bağlı hastalık ve kazaların sosyal barışı ve toplumsal uyumu zedelemeye varan sonuçlar doğurabildiğine vurgu yaptı. İnsan bilmediğini önleyemez diyerek sözlerine devam eden Gültekin, gerek dünya ülkelerinde gerekse ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğine dair düzenlemelerin madencilik sektörüyle başladığına dikkat çekti. Bakanlığımızın iş sağlığı ve güvenliği alanındaki teşvikleri hakkında katılımcılara bilgiler de veren Gültekin, bu eğitimimize katılabilmek adına kıymetli vakitlerini ayıran siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, MİSGEP proje tanıtımıyla devam etti. Belirlenen konu başlıklarında işverenlerin bilgilendirilmesinin ardından soru-cevap oturumu ve anket uygulamaları ile program sona erdi.

MİSGEP’in “Teknik Yardım Bileşeni” kapsamında Haziran - Eylül 2021 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” na 7 Eylül tarihinde Kütahya ilimizde devam edeceğiz.