…
…
…
…
22 Ekim 2021, Cuma ANKARA

Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimine ilişkin Ankara Sanayi Odasında çevrimiçi platformda sunum gerçekleştirildi.


Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimine ilişkin Ankara Sanayi Odasında çevrimiçi platformda sunum gerçekleştirildi.

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin AKYIL tarafından başta Ankara Sanayi Odası üyeleri olmak üzere özel sektör temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantıda Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ile genel olarak Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimine ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Sunumda; yabancıların çalışma iznine başvuruda bulunması için gerekli olan kriterler hakkında bilgilendirme yapıldı. Diğer taraftan geçici koruma sağlanan yabancıların işgücü piyasalarına kayıtlı olarak dâhil olmaları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar, çalışma izni başvuru süreçleri ve yabancıların işgücü piyasasına erişim ve uyumları konusunda bilgilendirme yapıldı. Bakanlıkça yabancıların kayıtlı istihdamına yönelik alınan tedbirlere dikkat çeken AKYIL, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemelerin bulunduğunu ve çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirilebildiğini vurguladı.

Sunum sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme bölümünde katılımcıların yabancıların işgücü piyasasına erişimine ve çalışma izinlerine ilişkin soruları yanıtlanarak, görüş ve önerileri alındı.