…
01 Nisan 2021, Perşembe Çankaya, Ankara, Türkiye

“İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi”nin Başlangıç Toplantısı Yapıldı


Genel Müdürlüğümüzün Faydalanıcı, Bakanlığımız AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu “İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması için Teknik Yardım Projesi”, 1 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen başlangıç toplantısı ile uygulamaya geçti.

Proje, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünün kapasitesini arttırmak amacıyla personel eğitimleri, bilimsel ve teknik araştırmalar; ilgili taraflarla işbirliğini ve bilgi alışverişini geliştirmek amacıyla ortak faaliyetler ve bilgilendirme çalışmaları içeriyor ve 30 ay sürecek.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Genel Müdürümüz Sayın Ali AYBEY, projenin 2016 yılında kurulmuş olan Genel Müdürlüğümüzün mevzuat ve politika alanlarında mevcut kapasitesinin daha ileri noktalara taşınması bakımından önemine vurgu yaparak uygulama süresinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmaları ve tanışma aşamasının ardından, teknik yardım ekibi tarafından bir sunum gerçekleştirildi ve uygulama sürecinde ilişkin düzenlemeler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya Genel Müdürlüğümüz temsilcilerinin yanı sıra Bakanlığımız AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN, AB Türkiye Delegasyonu ve projenin uygulama ortaklarının temsilcileri katıldı.