…
25 Şubat 2021, Perşembe Çankaya, Ankara - Türkiye

Bakanlığımız ile Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, “Göçmen ve Sığınmacıların İşgücüne Uyumları” Konulu İki Taraflı Toplantıda Bir Araya Geldi


Türkiye ile Almanya Göç Diyaloğu süreci kapsamında 2020 yılı Aralık ayı içinde yapılan iki taraflı görüşmelerde üzerinde fikir birliği sağlanan ve iki ülkenin çalışma ve sosyal politika alanındaki bakanlıklarının sığınmacı ve göçmenlerin işgücü piyasasına uyumları ile ilgili bilgi paylaşımını amaçlayan toplantı, 25 Şubat 2021 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantı, Genel Müdürümüz Sayın Ali AYBEY ile Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı adına Sayın Sebastian JOBELIUS tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Sayın Ali AYBEY, konuşmasında Ülkemiz ile Almanya arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek özellikle Suriye krizi sonrasında ortaya çıkan göç hareketinin sonuçlarına ve COVID-19 salgınının etkilerine ilişkin tespitlere yer verdi.  

Alman tarafının heyet başkanı Sayın Jobelius ise Türkiye ve Almanya arasındaki benzerliklere ve işbirliğinde yürütülen çalışmalara değinerek iki ülkenin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanabileceği dileğinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından iki bakanlığın temsilcileri tarafından ülkelerindeki göçmen ve sığınmacıların uyum durumları ve bu alandaki tedbirlere ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Son bölümde katılımcılar söz alarak görüşlerini ve işbirliğinin devam etmesine yönelik dileklerini ifade etti.