04 Mart 2022, Cuma
Ankara

Geçici koruma sağlanan Suriyelilerin çalışma izinlerine ilişkin olarak Gaziantep iline ziyaret gerçekleştirildi.


Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL ve Göç İdaresi Başkanı Sayın Savaş ÜNLÜ tarafından Gaziantep iline ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında; Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL’ün başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye temsilcileri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve işverenlerin katılım sağladığı top

Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL ve Göç İdaresi Başkanı Sayın Savaş ÜNLÜ tarafından Gaziantep iline ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında; Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL’ün başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye temsilcileri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve işverenlerin katılım sağladığı toplantıda Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimlerine ilişkin sunum gerçekleştirdi.


Sunumda geçici koruma sağlanan yabancıların işgücü piyasalarına kayıtlı olarak dâhil olmaları konusunda Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar, çalışma izni başvuru süreçleri ve yabancıların işgücü piyasasına erişimleri ve uyumları konusunda bilgilendirme yapıldı. Bakanlığımızca yabancıların kayıtlı istihdamına yönelik alınan tedbirlere dikkat çeken Sayın AKYIL; geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına kayıtlı erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemelerin bulunduğunu, çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirilebildiğini ve kayıtlı istihdamı teşvik amaçlı kolaylaştırıcı tedbirlerin alındığını belirtti.
Sunum sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme bölümünde ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin yabancıların işgücü piyasasına erişimine ve çalışma izinlerine ilişkin soruları yanıtlandı.


Toplantı sonrasında, Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL beraberindeki heyet ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikayı ziyaret etti. Söz konusu ziyarette işgücüne ilişkin talepler dinlenerek yabacıların işgücü piyasasına erişimlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Akabinde Gaziantep Organize Sanayi Başkanlığı ziyaret edilerek yabancıların işgücü piyasasına ilişkin istişarelerde bulunuldu.