17 Mart 2022, Perşembe
ankara

Dünya Sağlık Örgütü’nce organize edilen ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Sağlık ve Göç Konulu Üst Düzey Toplantısı Gerçekleştirildi.


Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nce organize edilen ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Sağlık ve Göç Konulu Üst Düzey Toplantıya katılım sağlanmıştır. Toplantı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın video mesajı ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA ile Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliğinin temsilcilerinin açılış konuşmaları ile başlamıştır.

Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nce organize edilen ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Sağlık ve Göç Konulu Üst Düzey Toplantıya katılım sağlanmıştır.

Toplantı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın video mesajı ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA ile Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliğinin temsilcilerinin açılış konuşmaları ile başlamıştır.

Açılış konuşmaları sonrasında “Bölünemez Sağlık: Mülteci ve Göçmenlerin Sağlığı için Yeni Bir Vizyon” başlıklı birinci özel oturum gerçekleştirilmiştir. “Gelecek için Birlikte Çözüm” başlıklı ikinci özel oturumda Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından gerçekleştirilen sunumda; Türkiye’deki göçün mevcut durumu, ülkemizde göçmenlerin işgücü piyasasına uyumuna yönelik profilleme, beceri geliştirme, kayıtlı istihdam ve yönlendirme gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.