08 Nisan 2022, Cuma
Ankara

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Dünya Sağlık Günü” kapsamında organize edilen “Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar” konulu konferans gerçekleştirildi.


Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar konferansının Göç ve Sağlık konulu oturumunda sunum gerçekleştirdi. Toplantı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine ÖZMETE tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başlamıştır.


Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen Sürdürülebilir Sağlıklı Toplumlar konferansının Göç ve Sağlık konulu oturumunda sunum gerçekleştirdi.


Toplantı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine ÖZMETE tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başlamıştır.


Açılış konuşmaları sonrasında Göç ve Sağlık başlıklı oturumda Genel Müdürümüz Sayın Sadettin AKYIL tarafından gerçekleştirilen sunumda; Türkiye’deki göçün mevcut durumu, göç ve sağlık ilişkisi, ülkemizde göçmenlerin işgücü piyasasına uyumuna yönelik profilleme, beceri geliştirme, kayıtlı istihdam, göçmenlerin sağlık hizmetlerine erişimi ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.