…

21 Ekim 2021, Perşembe


Trabzon Büyükşehir Belediyesi de Kamu İSG Ailesi’ne Katıldı


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmasını sağlamak ve mevcut uygulamaları geliştirmek üzere yaptığımız çalışmaların en önemli parçalarından biri olan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları kapsamında 46. toplantımızı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdik.

Genel Müdürlüğümüzden Sektörel Risk Yönetimi ve İstatistik Daire Başkanı Ergün Can ve ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serkan Şeker, iştirak şirketi olan Trabel A.Ş. Genel Müdürü Hasan Sula ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini yürüten personelinin katıldığı toplantı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda katılımcılara, kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması maksadıyla belirlenen modellemeyi ve iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzün önerilerini aktardık. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuat yükümlülüklerini ve iş sağlığı ve güvenliğinin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen bu ve benzeri iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını doğrudan uygulayıcılarından dinleyerek, iyi uygulamaları kurumlar arası yaygınlaştırarak ve iş birlikleri geliştirerek ülkenin sağlık ve güvenlik kültürüne katkı sunmaya devam ediyoruz.