…

13 Nisan 2022, Çarşamba


Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantılarımızın 56’ncısını Gerçekleştirdik


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam ediyor.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin katılımı ile kamu istişare toplantılarının 56’ncısını gerçekleştirdik.

Yenilikçi üretime yönelik ulusal ve uluslararası ihtiyaçları öngörecek şekilde araştırmalar yapan, vereceği eğitim-öğretim hizmetlerinde kaliteyi önceleyen, oluşturacağı kültür ortamı ile ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olmayı vizyon edinen Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin tüm bu çalışmaları yürütürken iş sağlığı ve güvenliğini de ihmal etmeden aynı özeni İSG faaliyetlerinde de göstermekte olduğunu memnuniyetle öğrendik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

İş sağlığı ve güvenliği alanında sağlanan gelişmenin sürdürülebilir şekilde devam etmesi temennileri ile tamamlanan toplantı ile kamu iş sağlığı ve güvenliği ailesini güvenle büyütmeye devam ediyoruz.