…

21 Eylül 2021, Salı


Kamu İSG Ailesinin Yeni Üyesi Mamak Belediyesi


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmasını sağlamak ve mevcut uygulamaları geliştirmek üzere yaptığımız çalışmaların en önemli parçalarından biri olan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları bünyesinde Ankara’nın en büyük İlçelerinden birisi olan Mamak Belediyesi ile bir araya geldik.

Geçmişten bu yana tarihi ve kültürel açıdan Ankara’nın önemli adreslerinden biri olan Mamak ilçesinde Belediyecilik çalışmalarında gösterilen gayretin Belediyenin İSG ekibi sayesinde iş sağlığı ve güvenliği alanında da aynı çabayla yürütüldüğünü öğrenmiş olmak bizler için mutluluk vesilesi oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Çalışmalarımızda bize destek veren tüm paydaşlarımızla birlikte “Kamu İSG Ailesini” daha da büyütecek ve kurumlar arasında iletişimin ve işbirliğinin geliştirilmesi ile iş sağlığı ve güvenliği alanında kamunun tüm sektörlere örnek olacak bir yapı haline gelmesini sağlayacağız.

Kamu kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen bu ve benzeri iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını doğrudan uygulayıcılarından dinleyerek, iyi uygulamaları kurumlar arası yaygınlaştırarak ve işbirlikleri geliştirerek ülkenin sağlık ve güvenlik kültürüne katkı sunmaya devam ediyoruz.