…

02 Kasım 2021, Salı


Kamu İSG Ailesi’nin Yeni Üyesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek, İSG ile ilgili yol göstermek, uygulama birliğini sağlamak ve tarafların görüşlerini almak maksadıyla yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden olan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları’mızın 47.’sini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdik.

Toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Müdürlüğümüzden ilgili Daire Başkanı ve İSG Uzmanları ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden başta İşçi Sağlığı İş Güvenliği ve Eğitim Şube Müdürü olmak üzere ilgili Şube Müdürleri ve İş Güvenliği Uzmanları katıldı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında; belediye başkanlarının şehr’ül emin, yani şehri ve içinde yaşayanları emanet bilen, seçilmiş emin insan olduklarına dikkat çekti. Bu yönleriyle, şehrin imarı, altyapısı, suyu, çevresi gibi fiziki şartlarının yanında insanın refah ve mutluluğu için de rehberliğine ihtiyaç duyulan kişiler olduklarını belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin insan hayatını doğrudan etkileyen ve bu sebeple de üst yönetimce sahip çıkılması gereken bir konu olduğunu belirten Uzunkaya, bu alanda belediyelerimizin özellikle hassasiyet göstermesi gereken asbestle çalışmalara dikkat çekti. Asbestin tamamen kanserojen olduğunu ve asbestli ortamlardaki söküm, bakım ve uzaklaştırma çalışmalarının yetkili ve ehil ellerle yapılmasının belediyelerce takibinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Özellikle kentsel dönüşüme giren binalarımızda bulunma ihtimali olan asbeste maruziyetin önlenebilmesinde, binaların yıkım iznini veren belediyelerimizin bu konuya hassasiyet göstermesi büyük önem taşıyor diyen Uzunkaya, önlemenin ödemekten daha insani ve daha maliyetsiz olduğunun altını çizdi ve tüm katılımcılara kalbi selam ve muhabbetlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Ferit Dağdeviren yaptığı konuşmada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Genel Müdürlüğümüzle iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan bilgi alışverişine yönelik bu toplantılardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu toplantıların ileride yapılacak kapsamlı iş birliklerinin başlangıcı olmasını temenni ettiğini belirten Dağdeviren toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine kamuda İSG uygulamalarına ilişkin; kamu kurumlarında İSG modellemesi, İSG faaliyetlerinin içeriğine ilişkin bilgiler hakkında genel bilgilendirme yaptık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden kendi kurumlarında yürüttükleri İSG faaliyetlerine ilişkin bilgi aldık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde İSG faaliyetlerini yürüten kişilerin, soru, görüş ve önerilerine yönelik Genel Müdürlüğümüz görüşleri kendilerine aktarıldı.

Kamu İSG Ailesi’ni hep birlikte büyütmek ve bu ailenin tüm fertlerine katkı sunabilmek adına iş birliğinin devam etmesi ve iyi uygulama örnekleri sayesinde sadece kamu kurum ve kuruluşlarına değil tüm çalışma hayatına örnek teşkil edebilecek çalışmalar yapılması temennileriyle toplantımız sona erdi.