…

15 Şubat 2022, Salı


Kamu İSG Ailesi Güvenle Büyüyor


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmasını sağlamak ve mevcut uygulamaları geliştirmek üzere yaptığımız çalışmaların en önemli parçalarından biri olan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları kapsamında 53’üncü toplantımızı Karayolları Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Karayolları Genel Müdürlüğü Makine ve İkmal Dairesi Başkanı Mahmut Ziya SARI ve Makine Şube Müdürü Orhan GEREDELİOĞLU’nun katıldığı toplantı kurumlar arası iletişimin ve işbirliğinin geliştirilmesi temennileri ile sona erdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen bu ve benzeri iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarını doğrudan uygulayıcılarından dinleyerek, iyi uygulamaları kurumlar arası yaygınlaştırarak ve işbirlikleri geliştirerek ülkenin sağlık ve güvenlik kültürüne katkı sunmaya devam ediyoruz.