…

17 Şubat 2021, Çarşamba


Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantılarına Bu Haftada İki Toplantı ile Devam Edildi


İŞKUR ve Merkezi Finans ve İhale Birimi ile iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesini değerlendirdik

Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek, Kamu İSG Ailesini ve Kamu İSG Platformunu oluşturmak üzere Genel Müdürlüğümüz Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile kamu kurumlarının İSG çalışmalarından sorumlu birimleri arasında gerçekleştirilen Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam etmektedir.

Bu amaçla, kamu istişare toplantılarının 23’üncüsünü Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ve 24’üncüsünü Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU) ile gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuata dayalı yükümlülükleri, İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri ve İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Taşra yapılanması ile ülkemizin tüm şehirlerinde önemli vazifeler üstlenen İŞKUR’un merkez teşkilatında ve taşra teşkilatında İSG faaliyetlerinin aynı düzeyde yürütülebilmesi adına fikir alışverişi yapılan toplantı sonrasında verimli sonuçlar doğurmak üzere işbirliğinin devam etmesini planladık.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak teşkil edilen Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin ise İSG alanında 2012 yılından bu yana edindiği önemli tecrübeler memnuniyetle öğrenilmiş olup, bu tecrübenin ilgili kuruluşu olduğu Bakanlık genelinde de değerlendirilmesine adına aktarımlarda bulunduk.

İstişarelerin devam etmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi noktasında görüş birliği içerisinde tamamlanan toplantılar Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir gelişme olarak görülmektedir.