…

13 Nisan 2022, Çarşamba


Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesinin Yeni Üyesi DHMİ Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam ediyor.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve DHMİ Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü’nün katılımı ile kamu istişare toplantılarının 57.’sini gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Kamu kurumları arasında iletişimin ve iş birliğinin geliştirilmesi ile iş sağlığı ve güvenliği alanında kurumların örnek olmalarının sağlanması hususunda temenniler ile tamamlanan toplantı Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisi’nin oluşturulmasında önemli bir gelişme olarak görülmektedir.

Çalışmalarımızda bize destek veren tüm paydaşlarımızla birlikte “Kamu İSG Ailesi”ni daha da büyütmeyi ve kamunun İSG alanında tüm sektörlere örnek hale gelmesini hedefliyoruz.