…

18 Şubat 2022, Cuma


Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesi Güvenle Büyüyor


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam etmektedir.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Eskişehir PTT Baş Müdürlüğü’nün katılımı ile kamu istişare toplantılarının 54’üncüsünü gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Kuruluşu 1840’lara dayanan ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan PTT Eskişehir Baş Müdürlüğü ile yapılan toplantıda iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla Genel Müdürlüğümüzce belirlenen modellemenin aktarılmasından sonra, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Toplam 56 ayrı işyerinden oluşan Eskişehir PTT Baş Müdürlüğü’nün İSG faaliyetleri bakımından da aynı köklü kurumsal bakış açısına sahip olduğunu memnuniyetle öğrendik.

Toplantının sonunda diğer kamu kurum ve kuruluşları ile devam edecek bu istişare toplantılarının Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir adım olduğu ifade edilerek iş birliğinin geliştirilmesi hususunda mutabakata varıldı.