…

23 Haziran 2021, Çarşamba


İDO ile Birlikte İş Sağlığı ve Güvenliğini Denizlerimizde Taşıyoruz


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesi üyesi İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (İDO) İSG kurul toplantısına katıldık.

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin İSG Kurul toplantısının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, İDO Genel Müdürü Murat ORHAN ve Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan METE yaptılar.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA yaptığı konuşmada, sadece 2 deniz otobüsüyle yolculuğuna başladığı günden bu yana denizlerde kat ettiği miller kadar kuruluş olarak kat ettiği mesafelerle de pek çok önemli ödüle layık görülen İDO’nun, denizlerde büyük bir hassasiyet ve başarı ile yürüttüğü çalışmalarını İSG alanında da aynı ehemmiyeti göstererek yürüttüğünü görüyor olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İş sağlığı ve güvenliğinin her sektörde en önde yer almasının, konuşulmasının ve sürdürülebilir kılınmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Uzunkaya; İSG profesyonellerinin, yöneticilerin ve çalışanların aynı masada müzakerede bulunabilmelerinin başlıca yolunun İSG kurullarından geçtiğini ifade etti.

İDO Genel Müdürü Murat ORHAN konuşmasında; iş sağlığı ve güvenliğinin hukuki sorumluluğunun yanında vicdani birtakım sorumluluklarının da olduğunu ifade ederek, İDO olarak bu anlayış ve sorumlulukla iş sağlığı ve güvenliği öncelediklerini belirterek, çalışanların sağlık ve güvenliklerini en önde tuttuklarını ifade etti.

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan METE ise yaptığı konuşmada, İDO’nun iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş sağlığı ve güvenliğinin tüm tarafların ortak hareket etmesi ile daha da ileriye taşınacağını, Genel Müdürlüğün İSK Kurullarına katılımının son derece önemli bir mesaj olduğu ifade etti.

Daha önceki İSG Kuruluna da katılım sağladığımız ve güçlü iş birliği içerisinde olduğumuz İDO’nun diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine örnek olmasından duyduğumuz memnuniyetin aktarıldığı toplantıda iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının daha da arttırılması, İDO’nun İSG faaliyetlerinin daha da geliştirilmesi üzerine görüşler vererek toplantıyı tamamladık.